adidas Originals

Število najdenih izdelkov: 1370

 

Znamka adidas je skoraj sinonim za superge. To ni presenetljivo, saj nemški proizvajalec že skoraj celo stoletje trg oskrbuje s čevlji najvišje kakovosti, ki slovijo po svojem odličnem dizajnu. Čevlji znamke adidas so bili na začetku namenjeni športnikom in vojakom, vendar so kmalu postali uspešnica med vsemi ljudmi, vključno s politiki in znanimi osebnostmi. Brez dvoma lahko rečemo, da je adidas znamka, ki je enako prepoznavna kot Coca-Cola. Zgodovina podjetja sovpada z zgodovino superg na splošno. Ko so minevala desetletja, je podjetje zabrisalo mejo med športno in poulično modo in ima že dolga leta vodilno vlogo v svetu mode.


adidas – obutev športnikov


Ko je Adolf Dassler izdelal prve čevlje iz platna vojaškega šotora in tesnil rezervoarja za gorivo, je želel, da bi jih nosili bavarski študentje. Kmalu zatem si je Adi zastavil ambiciozno nalogo, da bo izdeloval tehnološko najnaprednejše superge ter oblačila za šport in prosti čas. Leta 1924 je k sodelovanju pri tem podvigu povabil brata. Zamisel je bila Adolfova, zato so kasneje, ko so izbirali ime znamke, uporabili Adolfovo ime (natančneje njegovo krajšo obliko) in priimek. Preskok v leto 2020 nam pokaže, da je podjetje nedvomno našlo svoje mesto na trgu. Od leta 1934 adidasove čevlje nosijo olimpijski športniki (tistega leta so Dasslerjeve izdelke uporabljali Nemci in Američani). Čeprav se je po vojni – leta 1948 – podjetje razdelilo na dve neodvisni podjetji (adidas in Puma), je znamka postajala vse bolj priljubljena, saj so športniki prav vsak dan razkazovali njene nove modele. Adidasove čevlje radi nosijo tako profesionalni kot amaterski športniki, kar je najboljši dokaz vsestranskosti te znamke.


Čevlji adidas – od stadionov do pop kulture


Dasslerjevi čevlji so bili vroča tema leta 1936, ko jih je temnopolti atlet Jesse Owens nosil med osvojitvijo štirih zlatih medalj na olimpijskih igrah v Berlinu, kar je razbesnelo samega Hitlerja. V 80. letih prejšnjega stoletja so na adidas gledali drugače, vendar nič manj pozitivno. Za promocijo znamke je poskrbel singel hiphopovske skupine Run-DMC. Kot lahko jasno vidimo, se je vloga čevljev in superg znamke adidas na splošno z leti spreminjala. Danes jih nosijo športniki iz nešteto športnih panog, pa tudi vsi tisti, ki imajo radi moderno in udobno obutev. In ne le obutev – na voljo je tudi ogromna izbira oblačil. V naši trgovini boste našli adidasova oblačila za šport in prosti čas, predvsem pa ikonske modele čevljev adidas Originals. Oglejte si naše najpriljubljenejše kolekcije – adidas ZX Flux, adidas Superstar, adidas NMD in adidas Gazelle!!


Edinstveni logotip – zaščitni znak


Res je, da znamko adidas vsi povezujemo z njenim domiselnim logotipom. Vendar pa je v ozadju več, kot le slavne tri črte, ki so na vsakem adidasovem izdelku. Logotip s podobo trilista je nastal leta 1972 in je simboliziral olimpijski duh. Ni se nanašal le na tekmovanje, ampak tudi na združitev treh kontinentov (ameriške celine, Afrike in Evrope, pa tudi Azije). Kar zadeva tri črte, pa obstaja še en razlog za to število. Najprej so med izdelavo na stranski del čevlja namestili tri usnjene trakove, da bi bil čevelj bolj trpežen. Ko je tehnologija napredovala, te metode seveda niso več uporabljali, kljub temu pa so tri črte postale ikona znamke. Pri tem je treba izpostaviti, da črte lahko najdemo na vseh adidasovih izdelkih, medtem ko je trilist uporabljen le na izdelkih adidas Originals.

 

V naši trgovini boste našli tudi: ženske čevlje in oblačila adidas| moške čevlje in oblačila adidas | otroške čevlje adidas

Če izberete "Sprejemam", SneakerStudio dovolite uporabo piškotkov, slikovnih pik, oznak in podobnih tehnologij. Te tehnologije uporabljamo za zbiranje informacij o vaši napravi in brskalniku, za sledenje vaše dejavnosti v tržne in funkcionalne namene, na primer prikazovanje prilagojenih oglasov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. SneakerStudio lahko te podatke posreduje tretjim osebam - vključno z oglaševalskimi partnerji na družbenih medijih, kot so Google, Facebook in Instagram - v marketinške namene. Če želite pridobiti več informacij in razumeti, kako in v katere namene uporabljamo vaše podatke (npr. zagotavljanje varnosti, upravljanje funkcije nakupovalne košarice in prijava), preberite naše obvestilo o zasebnosti (glejte razdelek Informacije o piškotkih).Poglej več
Close
pixel